Kledd for anledningen

Triatleten Jon Thorp gir deg råd når du skal velge riktig tridrakt.

Idrettsutøveren Jon Thorp har gjort seg bemerket på resultatlistene innen svømming, swimrun og triatlon ved en rekke anledninger, både nasjonalt og internasjonalt.

- Ved valg av tritøy er det kanskje én ting som er viktigst og vanskeligst: Skal jeg velge en hel drakt eller skal jeg gå for en todelt? Svaret ligger gjerne i hvilken distanse du skal konkurrere i, sier Thorp. 

- Men hvis du skal konkurrere i sprint eller olympisk, er jeg ikke i tvil; da er det hel drakt  som ertingen.

Thorp er mindre opptatt av design.

- Hvordan drakten ser ut, betyr lite, med mindre du skal delta i ITU-konkurranser. Da er det føringer på hvordan drakten skal se ut, forteller han.

I stedet er han opptatt av trivsel og funksjonalitet.

- Det viktigste av alt er at du velger en drakt du liker! En drakt du trives med, blir også brukt.  

Men hva slags trøye bør man foretrekke?

- Mange velger seg en hett vanlig sykkeltrøye med korte ermer til bruk på syklingen, dels på grunn av lommene, men også fordi ermene beskytter mot sola, slik at man ikke blir så brent.

Thorp forteller at de nye triatlondraktene, blant annet fra produsenter som 2XU, har tatt høyde for en del av dette, og at disse trøyene nå leveres med slike løsninger, som et alternativ til en ordinær ”tank top”.

 - Ermer skal visstnok være mer aerodynamisk på sykkelen også, men da må drakta sitte stramt. For hvis den flagrer i vinden, så forsvinner denne fordelen, sier Thorp.

- Skal du konkurrere på en av de lengre distansene, er det mange som foretrekker å bruke en todelt drakt, forteller Thorp.

- Å ha en todelt drakt gjør at toalettbesøk og sånt er lettere. Og så har du muligheten til å skifte fra sykkel til løpetøy, hvis du foretrekker en ren løpetrøye, uten ermer og lommer.

Når det gjelder ”undertøyet”, er Thorp enda mer opptatt av funksjon. 

- At paden faktisk fungerer, er helt avgjørende. En pad som ikke fungerer kan ødelegge hele konkurransen din. I hvert fall hvis det er snakk om lange distanser. Sjekk sømmene, at de ikke skarpe. Og, se etter en drakt med pad som gir litt beskyttelse, uten at den er for stor. Husk at du gjerne skal løpe med den etterpå, sier Thorp.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Meld deg på