Jeg vinner aldri ...

Å bli verdensmester er oppskrytt. Å slå en kompis derimot. Det er uvurderlig.

Livet mitt er ikke bygget på sponsorkontrakter og resultatlister. Jeg havner ikke i økonomisk ruin uten premiepenger. Jeg får heller ikke smurt de sportslige nederlagene mine utover sidene i sportsseksjonen.

Jeg er bedagelig anlagt. Jeg trives med femretters middag, potetgull, cola og Netflix. Og både heis og rulletrapp er da vitterlig fornuftige oppfinnelser.

Derfor trenger jeg noe som motiverer meg til fysisk fostring. Jeg trenger noe som drar meg opp av senga klokka halv seks på morran, også når det er mørkt og det sludder ute. Jeg må ha noe som jager meg bort fra godteskåla og nachspiel.

Min motivasjon heter Steinar. Og jeg har et inderlig ønske om å slå ham. Faktisk finnes det knapt noe som er viktigere enn det, å slå ham. Ikke det at jeg blir noe bedre menneske hvis jeg lykkes, men jeg liker å ha noe å strekke meg mot.

Her er noen muligheter for deg til å finne din Steinar:

Finn en (ekte) venn

Helt klart det beste alternativet. Gjør avtaler med en jevnbyrdig venn. Det er lettere å komme seg ut hvis du vet at han står og venter på deg borte i lysløypa. Legg ut på lengre turer i rolig tempo. Treningsutbyttet er tidvis begrenset, men du skal ikke bli verdensmester likevel.

Finn en klubb

Ta kontakt med nærmeste klubb. For min egen del har medsammensvorne i Kristiansand Triatlonklubb og Kristiansand Løpeklubb vært helt avgjørende for min motivasjon. Her har jeg noen å bryne meg på og noen jeg bryr meg om.

Kjøp deg en treningspartner

Velger du denne varianten for å få deg en venn, er du i feil spor. Men greit nok; alt monner. Flere steder tilbys det personlige trenere. Kjøp deg noen timer i slengen, slik at du har en avtale som tvinger deg opp og ut.

Klokka er din beste venn

!En god venn er ærlig. Og ingenting gir tydeligere tilbakemeldinger enn klokka. Lag deg tester og løyper som du presser deg i med jevne mellomrom.

Få mental hjelp

Vil ingen trene sammen med deg? (A-mennesker sliter ofte her.) Forsøk uansett å engasjere omgivelsene i prosjektet ditt. Familie, venner og kjente kan bidra enormt fra sidelinja med positive heia-rop.

Kort fortalt: Finn deg en makker, en venn, en svoger eller kollega. Gjerne en som er på samme nivå som deg; en som kan utfordre deg i en jevnbyrdig tvekamp, en som kan utfordre deg i bakken på Odderøya eller løypa på Jegersberg.

Jeg har funnet min. Og da har det egentlig ikke noe å si om jeg blir nummer 499. I hvert fall ikke så lenge Steinar blir nummer 500.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Meld deg på