Triatlon som stafett

På Hove Tri kan dere prøve stafett, i to ulike utgaver.

Den ene utgaven kalles følgestafett. Da er det tre personer som fordeler de tre grenene seg i mellom; én tar svømminga, den andre tar syklinga mens den tredje tar løpinga. Dette er et lavterskeltilbud og passer perfekt for de som ikke føler seg klare for alle tre grenene. Følgestafett kan prøves på både kort og lang løype.

Distansene er samme som for individuelle deltakere.

Dette kan du prøve på Hove lørdag 12. juni 2021.

Den andre utgaven kalles miks-stafett. Denne ble dessverre avlyst i 2020 på grunn av Covid-situasjonen, men i 2021 er det endelig klart.

Miks-stafett er forholdsvis ukjent i (norsk) triatlon, men internasjonalt er det kraftig vekst. Det ble arrangert under NM på Bryne i 2018 og i Soon i 2019, og i fjor skulle stafettformen vært OL-gren for første gang.

Miks-stafett er er intenst, spennende og underholdende, både for utøverne og publikum. Det konkurreres i én klasse, og hvert lag består av fire deltakere, to menn og to kvinner. Hver etappe består av både svømming, sykling og løping, og distansene er forholdsvis korte. (På Hove er det ca. 375 m svømming, 10 km sykling og 2,5 km løping, noe som gir en estimert etappetid på mindre enn 30 minutter.)

I tillegg til de fysiske utfordringene, blir de taktiske vurderingene også viktige. Hvilken utøver skal settes på en tidlig etappe? Og på hvilke grener er utøverne best? Variasjoner i de ulike lagene gir tidvis store utslag, noe som øker spenninga gjennom konkurransen.

Traseen på Hove blir endelig avklart etter befaringer i påsken, men vi legger opp til kortere runder, slik at deltakerne kan følge hverandre tett gjennom hele konkurransen.

Miks-stafett arrangeres tidlig formiddag søndag 13. juni.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmeldinga er åpnet