Ingen drafting

Ett av smitteverntiltakene på Hove i år blir forbud mot drafting.

På Hove Tri er det normalt ikke tillatt med drafting (å henge på hjul). Det skal være en avstand på 10 meter mellom deltakerne under sykkeldelen, foran og bak. Denne regelen blir særlig viktig i år, med tanke på eventuell smitte.

Under NM sprint har det imidlertid vært vanlig at deltakerne får lov til å ligge i felt, altså drafte. I samarbeid med teknisk delegat (TD) og Norges Triatlonforbund (NTF) har vi imidlertid besluttet at dette i 2021 IKKE blir tillatt.

Den eneste øvelsen på Hove hvor det blir tillatt med drafting, er ungdomsmesterskapet (UM). Også dette er besluttet i samråd med TD og NTF.

Forbudet mot drafting for voksne innebærer at deltakerne står friere når det gjelder valg av sykkel. I år blir det derfor mulig for NM-deltakere å kunne bruke temposykkel eller vanlig racer. For UM-deltakere er det kun tillatt med racersykkel.

Vi er klar over at dette er annerledes enn hva mange deltakere er vant med, men ber om forståelse for dette slik at vi sammen kan minimalisere risikoen for smitte i samfunnet.

Når det gjelder øvrige smitteverntiltak, kommer vi tilbake til dette når det nærmer seg arrangementet.

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Meld deg på