Drikk i sommervarmen

Fotballkamp eller sykkel? Væske er nødvendig for å opprettholde utholdenheten.

 Vann er den største enkeltkomponenten ikroppen og utgjør 45-70 % av kroppsvekten.

- Vann hjelper til med å transporterenæringsstoffer og oksygen rundt i kroppen til muskler som arbeider, og dethjelper til med å opprettholde kroppstemperaturen ved svettetap, sier John Heissi Herbalife.  

Alle svetter, mensvettetapet varierer fra person til person. Mange opplever dessuten svettingsom ubehagelig. Det er forståelig, ikke minst når svettingen forekommer utenforidrettsbanen.

- Men svettinghjelper til med å kjøle ned kroppen, og den er derfor veldig viktig.  Svetting fjerner den øktevarmen som produseres under fysisk aktivitet, forteller Heiss. 

Svettetapet er også avhengig av varigheten ogintensiteten på treningen, i tillegg til miljømessige forhold og klær. 

- Når du svetter, mister kroppen vann. Men den mister også elektrolytter, spesielt natrium og kalium, som er essensielle for hjerte-,nerve- og muskelfunksjoner og for å holde væskenivåene normale, sier Heiss.

- Det har enmerkbar virkning å miste så lite som to prosent av kroppsvekten gjennomsvetting, sier Heiss.

For en person på 70 kilo er to prosent tilsvarende 1,4kilo i væsketap, som nødvendigvis må erstattes. Hvis ikke blir du både sliten og "susete i hodet".

- Studier viser at idrettsutøvere, som misterto prosent eller mer av kroppsvekten gjennom svetting, kan føre til redusertaerob ytelse og kognitiv/mental ytelse, spesielt i høye temperaturer. 

Heiss oppfordrer til å drikke mye, særlig nårdet er varmt i været.

- Få i deg tilstrekkelig med væske, både før ogunder trening, sier han. 

- Og ikke minst, drikk mye etter treninga.Det forbedrer restitusjonen betydelig.

Heiss er ansvarlig for å utviklede fleste produktene i Herbalife, deriblant CR7 Drive som er utviklet i samarbeid medCristiano Ronaldo. Han påpeker at det er viktig å velgeå viktig riktig drikke. Og ja, det er helt i orden å drikke vann.

- Når intensiteten er lav eller moderat, ogtreningsøkta varer i mindre enn én time, er vann et bra valg når du rehydrerer,sier Heiss. 

- Fordelen med  smakstilsatte drikker er først og fremst atde smaker godt og at derfor oppmuntrer deg til større væskeinntak. Men da erdet viktig å velge en smakstilsatt, kalorifri drikk, sier han. 

Blir øktene mer krevende, er det imidlertidpåkrevd å tilføre kroppen mer enn bare vann.

- Øker du intensiteten og lengden på økta, ersvettetapet større og da reduseres kroppens drivstofflagre. Da bør du ha ensportsdrikk som inneholder karbohydrater og som vil hjelpe deg med å erstatteelektrolytter, sier Heiss. 

CR7 Drive har, på lik linje med alle Herbalife24®-produktene,blitt testet for forbudte stoffer av Informed-Sport.

Director Product Marketing John Heiss er ansvarlig for å utvikle de fleste produktene i Herbalife24-serien, deriblant CR7 Drive som er utviklet i samarbeid med Cristiano Ronaldo (øverste bilde). 

 

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmeldinga er åpnet