Alt for triatlon-laget

Laget "De tre seil" fra Kristiansand blir neppe OL-klare før Tokyo i 2020.

Lørdag var det Hove Tri i Arendal. Omlag 700 deltakere fra hele landet var påmeldt, og blant de raskeste fant vi blant annet Andreas Mathingsdal Pedersen som ble nummer to og Marius Bestad Lohman som ble nummer fire.

Men i løypa stilte også stafettlaget «De tre seil» fra Kristiansand; anført av lagets selvutnevnte kaptein, Lisabeth Andersen.

- Det var kjempemoro, forteller Andersen.

Hun kjørte en tøff konkurranse i Danmark forrige helg, og derfor ville hun spare kroppen. Å ta en hel triatlon stod derfor ikke øverst på ønskelista.

I stedet fikk hun med seg landslagstrener Arild Tveiten på svøm og Fred Arthur Asdal på løp. Selv tok hun sykkeletappen.

- Det gikk veldig bra. Vi ble nummer fem, sier Andersen.

- Men det viktigste var uansett ikke resultatet. Jeg tenkte bare at det var moro at vi klarte å stille lag fra Kristiansand.

Stafett er en fin måte å prøve seg på triatlon. Mange vegrer seg for svømminga.

På laget «De tre seil» var det åpenbart at landslagstrener Tveiten skulle ta svømminga. Han er tidligere svømmer og «svømmer som en fisk». Opp av vannet var han da også blant de aller første.

- Det ble en kort dag på jobb, kan du si. Men det var mer enn tungt nok, sier Tveiten, etter en intens svømmeøkt.

Han var glad for at han sa ja.

- I dag var stafetten bare moro, men ikke alltid. Om to år er nemlig stafett i triatlon OL-øvelse for første gang, forteller Tveiten.

Det norske laget i Tokyo blir neppe «De tre seil» ...

- Ikke med meg i hvert fall, sier Fred Arthur Asdal og ler.

Han hadde nemlig kjørt lang løype på Hove - før han skulle løpe fem kilometer på stafetten. Det var åpenbart ikke lurt.

- Det virket som en god idé for tre uker siden. Men på lørdag tenkte jeg at dette var blant det dummeste jeg hadde sagt ja til, for det var blytungt. Men det gjør ingenting; vi hadde det moro underveis. Og vi fullførte! Vi slo i hvert fall alle de som ikke stilte, humrer han.

- Det var dessuten første gang jeg kjørte triatlon som stafett, og det er gøy å gjøre noe annet.

Arild Tveiten (t.v.), Lisabeth Andersen og Fred Arthur Asdal utgjorde "De tre seil" under Hove Tri. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Meld deg på idag!

Alle trenger et mål for treninga, og nå er du bare ett klikk unna.

Påmelding